12
Fotogalerie

EISA: nejlepší audio a Hi-Fi zařízení pro rok 2014/2015

Kapitoly článku:


Evropský analogový zdroj:
Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack

Cena orientační: 2 490 Euro

Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack.jpg 

Historie firemní řady Xtension sahá do roku 2009, kdy se na trhu objevil model Pro-Ject Xtension 12 s relativně velkým (12″/305 mm) přenoskovým raménkem. Aktuální model SuperPack konstruktéři osadili kompaktnějším raménkem (9″/230 mm), vyrobeným z uhlíkových vláken, a přenoskovou vložkou Ortofon MC Quintet Black.

Výsledkem je transparentní, přitom delikátní zvuk, oplývající detaily v celém přenášeném pásmu a pochvalu zaslouží i vykreslení prostoru nahrávek. Pro-Ject Xtension 9 Evolution SuperPack společně s vložkou Ortofon představují sestavu s mimořádně přitažlivým poměrem výkon/cena.


Evropský multiroom systém pro rok 2014/2015: Samsung M7

Cena orientační: 7 000 Kč

multiroom systém.jpg 

Stylový bezdrátový reprosystém netradičního klínovitého tvaru má v rukávu schováno několik trumfů. Nejenže dokáže streamovat hudbu z různých zdrojů a zprostředkuje přímý přístup k oblíbeným službám, jako jsou Spotify a Deezer, ale dokáže pomocí firemní aplikace Multiroom distribuovat hudbu z tabletu či smartphonu do dalších M7 reproduktorů ve vašem domě či bytě. Reprosystém je osazen dvojicí 19mm tweeterů, párem středových 56mm měničů a 10cm basovým reproduktorem.

Systém využívá technologii Bluetooth, hlasitost lze regulovat pomocí dotykových ovladačů a k dispozici je možnost dekódování hudebních souborů v kodeku FLAC (až 44,1 kHz/16 bit). Pokud jde o kvalitu zvuku, M7 neuznává kompromisy a nabízí bohatý a silný sound, který si troufne i na větší prostory, pokud je toho zapotřebí.


Evropský digitální zdroj pro rok 2014/2015: Sony HAP-Z1ES

Cena orientační: 54 990 Kč

Sony HAP-Z1ES.png 

Firma Sony, která se do historie spotřební elektroniky zapsala milníky, jako byly revoluční Walkman, digitální kompaktní disk a SACD, se chápe další iniciativy a snaží se navrátit hi-fi opět do centra pozornosti spotřebitelů. Praporečníkem nové technologii Hi-res Audio se stal digitální přehrávač zvuku Sony HAP-Z1ES s vysokým rozlišením, 1TB pevným diskem a portem USB. HAP-Z1ES lze připojit k domácí síti prostřednictvím kabelového ethernetu či Wi-Fi.

Kromě jiného zpřístupní i příjem internetového rádia prostřednictvím platformy vTtuner, ale jeho schopnost kvalitně reprodukovat hudební soubory přímo z vnitřní paměti z něj činí hudební banku naprosto nezávislou na okolí. Dynamický a vysoce kapacitní přehrávač HAP-Z1ES posouvá poslech do další dimenze i díky volitelnému systému DSD (Direct Stream Digital). Dokonalý digitální zdroj pro všechny vaše stahování ve vysokém audio rozlišení.

Určitě si přečtěte

Články odjinud