12
Fotogalerie

EISA: nejlepší audio a Hi-Fi zařízení pro rok 2014/2015

Kapitoly článku:


Evropský stereosystém pro rok 2014/2015: Marantz SA8005/PM8005

Cena orientační: 66 800 Kč

Marantz SA8005aPM8005.png

 Marantz SA8005 dokazuje, že „pouhý“ SACD přehrávač v jediném šasi toho může zvládnout mnohem víc než pouze kvalitně louskat data zakletá do jedniček a nul. Kromě svého primárního poslaní nabízí spolupráci ostatním článkům domácího AV řetězce bohatou nabídkou digitálních vstupů, včetně technologie DSD–USB. Díky tomu se SA8005 může proměnit ve špičkové centrum domácí sítě.

Tento přehrávač/převodník nalézá ideálního partnera v integrovaném zesilovači Marantz PM8005 (70 W/8 ohmů), vybaveném vstupem Phono MM vstup, což ještě podtrhuje univerzálnost tohoto tandemu. Elegantní a vysoce detailní zvuk systému Marantz je připomínkou dražšího předchůdce ve firemním portfoliu, sérii Premium, hlavně díky nepřehlédnutelnému poměru výkon/cena.

 


Evropská Hi-Fi sluchátka pro rok 2014/2015: OPPO PM-1

Cena orientační: 39 990 Kč

Headphone-PM-2_sideview.png 

Pozoruhodný debut v kategorii sluchátek společnosti OPPO, která se teprve etabluje na trhu a její historie neobsahuje příliš mnoho kapitol. Sluchátka zdobí pečlivá analytičnost, kterou mají na svědomí oba magnetoplanární měniče pokryté sedmivrstvou membránou, doplněné spirálou hliníkových vodičů, které zaručují hladkou a přesnější reakci. Tato koncepce nejen šetří hmotnost, ale oproti konkurenci zajišťuje sluchátkům OPPO PM-1 obrovský náskok v ostře sledované kategorii citlivost. K tomu připočtěte skvělé basy, luxusní vzhled a kvalitu použitých materiálů. PM-1 lze právem označit za nejvíce vzrušující nová sluchátka letošní sezóny.

 


Evropské nástěnné reprosoustavy roku 2014/2015:
DALI RUBICON LCR

Cena: 26 990 Kč

DALI RUBICON LCR.png

Tato širokopásmová reprosoustava je součástí řady RUBICON známé dánské značky. Obsahuje výškáč s měkkou, 29mm kalotou, kombinovaný s páskovým tweeterem, a celý tento hybridní modul můžete naklonit tak, abyste mohli poslouchat kvalitní zvuk nikoli jen v jediném optimálním místě. Reproduktor s 16,5cm membránou s dřevěnými vlákny převezme basové povinnosti, přičemž dva skryté bassreflexové porty podporují nižší frekvence. Elegantní a flexibilní reprosoustava Rubikon LCR (lze ji také upevnit na stojan nebo postavit do police) je přesvědčivá při reprodukci stereofonního i vícekanálového zvuku.

Určitě si přečtěte

Články odjinud