9
Fotogalerie

EISA: Nejlepší televizory a videokamery pro rok 2014/2015

Kapitoly článku:


Evropský Full HD televizor pro rok 2014/2015:
Samsung UE55H7000

Cena orientační: 42 500 Kč

Samsung UE55H7000.jpg 

UE55H7000 nabízí nejlepší Full HD ve své třídě pro všechny ty, kdo ještě nejsou připraveni na Ultra HD rozlišení. Má přesné barvy, vysoký kontrast – díky technologii Micro Dimming Pro – pohyb obrazu je plynulý, hladký a detailní. Zobrazení je ostré s filmovými parametry a bohaté možnosti nastavení vám umožní nastavit si prakticky cokoli podle vašich představ.

Díky ovládání Smart Touch Control plynule obsluhujete veškeré funkce i platformu Smart TV, zatímco čtyřjádrový procesor zajišťuje rychlé operace. Díky bezdrátovému připojení máte přístup k internetu, domácí síti a na obrazovce můžete „zrcadlit“ obsah vašich přenosných zařízení. Diskrétní vzhled Floating Canvas Design tohoto výtečného všestranného televizoru dovoluje vašim očím soustředit se pouze na obraz.


Evropská videokamera pro rok 2014/2015: Sony FDR-AX100

Cena orientační: 51 990 Kč

Sony FDR-AX100.jpg

Majitelé 4K/Ultra HD televizorů si mohou s touto videokamerou natáčet vlastní 4K nahrávky. AX-100 je kompaktní a lehká a představuje pro filmaře dokonalý tvůrčí nástroj. Obraz zachycuje 1″ Exmor senzor R CMOS přes objektiv Carl Zeiss Vario-Sonnar T * s 12× optickým zoomem. Několik režimů nahrávání a snadné nastavení mnoha funkcí, které bychom obvykle očekávali od profesionálního stroje, poskytují uživateli nad kamerou úplnou kontrolu.

Profesionální verze procesoru BIONZ X umožňuje nahrávání rozlišení 4 K při 25 obr./s, Full HD na 50 obr./s ve formátu XAVCS a také zachycení zpomalených záběrů při rychlosti 100 obr./s. OLED hledáček, připojení Wi-Fi/NFC, stabilizace obrazu SteadyShot a výběr scénických režimů zvyšuje radost z práce s FDR-AX100E. Že máte málo 4 K/UHD nahrávek? Už ne…


Evropský 4K Ultra HD televizor pro rok 2014/2015:
Sony KD-65X9005B

Cena orientační: 98 990 Kč

Sony KD65X9005B.jpg 

Úhlopříčka, zvuk a Ultra HD rozlišení, vše v jednom úžasném balíčku – Sony KD-65X9005B je ideální pro ty, kteří hledají vzrušení highendové domácí zábavy. Ať už prohlížíte vlastní obrázky a videa, sledujete disky Blu-ray a televizní vysílání v přepočítaném rozlišení nebo nativní 4K materiál, tato 165cm LED obrazovka imponuje, a to zejména díky vestavěné upscaling jednotce přepočítávající na vyšší rozlišení.

Unikátní technologie Sony Triluminos nabízí širokou škálu přirozených a realistických barev, zatímco funkce X-tended Dynamic Range dosahuje vynikajícího kontrastu. Podpora HDMI 2.0, palubní dekodér HEVC a kompatibilita s kodekem HDCP 2.2 vám dovoluje reprodukovat všechny současné a předvídatelné varianty formátu 4K. A pak je tu audio. Díky klínovitému designu skříně a opět zdokonaleným reproduktorům poskytne přijímač autentické basy a ostré výšky vysoké frekvence – žádný televizor tak dobře nehraje. A pokud žádáte ještě více basů, připojte bezdrátový subwoofer SWF-BR100.


Zdroj: EISA

Speciál: Televizory

Nový televizor vybírejte pečlivě. Kolik do něj chcete investovat, na jaké ceně začínají kvalitní modely? Jaká bude nejvhodnější úhlopříčka, rozlišení a jaký typ zobrazovacího panelu? Určitě si přečtěte návod Jak dobře koupit televizor.

Doporučujeme také redakční výběry televizorů:

Určitě si přečtěte

Články odjinud